Sàmara
Door: Wieteke
Blijf op de hoogte en volg Wieteke
04 December 2006 | Costa Rica, Sámara
Afgelopen week ben ik in Sàmara geweest, een klein plaatsje aan de Pacifische kust waar de school ook een vestiging heeft. De busreis duurde 5 uur en was bloedheet maar het was een superweek. Een paar medestudenten en ik zaten in een hotel vlakbij het strand, zwembad in de tuin en prima kamers met airco, dit was wel nodig want het was een graad of 35.
We hadden afwisselend ´s ochtend of ´s middags les, wat lekker was in verband met het strand. Zo konden we dat ook afwisselen. De school stond min of meer op het strand en er huisde een apenfamilie en een koppeltje leguanen in de tuin. Er waren weer genoeg mooie dieren te spotten.
Ik heb voor het eerst echt paardgereden, wat een avontuur! Met een groepje van 4 hadden we paarden gehuurd, niemand van ons kon fatsoenlijk rijden maar de paarden zijn geloof ik wel wat gewend. Het eerste stukje was nogal onwennig, ik zat er al een ietwat onhandig op toen Amarillo het ineens op een draven zette. Ik zakte al schever en schever tot hij goddank stopte. Ik dacht nog, hoe hou ik dit 2,5 uur vol? Na 20 minuten te hebben gelopen ging het al beter. De rit ging op dit punt de bergen in waar we heel stijl omhoog en omlaag moesten, de arme paardjes maar zweten. We werden naar verschillende punten geleid waar we enorm mooie uitzichten hadden over de Oceaan en de bergen. En ik raakte steeds meer gewend aan mijn paard. We zijn over smalle paadjes gereden en door rivieren waar krokodillen zaten, deze heb ik overigens niet gezien, tot we op het strand kwamen. Daar kreeg mijn trouwe kameraad ineens enorme zin om te galoperen, hij ging er als een speer vandoor. Hier was ik bepaald niet op voorbereid, ik viel er dan ook de hele tijd bijna af en ik ben zoooo blij dat niemand van jullie mij op dat zadel heeft zien stuiteren en zien stuntelen! Maar na een paar angstige minuten kreeg ik toch de smaak te pakken, Ik had eindelijk door hoe ik moest zitten en vanaf dat moment vond ik het echt fantastisch. We hebben wel een uur keihard langs de kustlijn gegalopeerd. Zeker voor herhaling vatbaar! Het enige minpuntje was dat ik 2 dagen nauwelijks heb kunnen zitten.
Sàmara is een surfdorpje en iedereen doet het daar, dat moest ik dus uiteraard ook proberen. Samen met Angie hadden we een uur les. Mijn arme spieren waren nog lang niet bijgekomen van ons paardrijavontuur maar toch ging het goed. Eerst moesten we oefenen op het droge en leerden we hoe we moesten liggen en waar we onze handen en voeten moesten houden. En toen voor het echie. Het viel me niet tegen, aan het eind van de les konden we al helemaal blijven staan tot op het strand. ook voor het surfen geldt; nog niet vaak zó´n spierpijn gehad! Maar ook dit was het waard, in januari ga ik zeker terug om te oefenen.
Voor de rest was het gewoon een heerlijke week. We hebben veel gebeachvolleybald, gezwommen, gestrand en er waren ontzettend leuke eettentjes langs het strand met hangmatten en bankbedden en weet ik wat allemaal. De kroeg was tegenover ons hotel, altijd fijn. Tegen sluitingstijd vertrokken we dus gewoon naar het strand om de zonsopgang te bekijken, even douchen en naar school. slapen deden we wel op het strand, een week naar mijn hart!
Mijn laatste week voor de vakantie is aangebroken en vrijdag komen paps en mams al! Het gaat zo snel allemaal, we gaan 3 weken rondreizen en allemaal geweldige dingen zien. Ik hou jullie op de hoogte!
P.S. foto´s volgen, dit lukte even niet.
04 December 2006 - 00:44
Ellen:
Wat een heerlijk avontuur weer! Echt super!!
Ik had je heeeel graag vergezeld op het maatje van Amarillo. Had ik ook kunnen stuiteren, ben een zeer bedreven ruiter, weet je toch?
Dikke pakkerd -
04 December 2006 - 08:23
Mam:
Gelukkig had ik je gisteravond een uur aan de telefoon, waardoor ik al wist dat je ongeschonden het paardrijavontuur hebt doorstaan. Fantastisch weer allemaal, maar soms is het maar beter dat je,als schijterige mamma, niet alles van tevoren weet! Hartstikke zin om je te zien vrijdag! Dikke kus. -
04 December 2006 - 09:46
Hannie:
Hoi Wiet,
Wat een avontuur weer. Fijn dat je ouders snel komen. Fijne vakantie. Ennuh.....we rekenen op je met de competitie, want Joke valt definitief uit i.v.m. het krijgen van een nieuwe heup. Fijne feestdagen!! -
04 December 2006 - 12:29
Sanne:
Wat een gaaf verhaal weer, jammer van de foto's maar volgende keer beter. Ben benieuwd hoe de kiekjes op het paard zijn geworden en of je net zo'n gedreven ruiter bent als ellen...hahhaaa.
Hele dikke kus -
04 December 2006 - 21:22
Mirjam:
Jeetje Wiet, het houdt niet op met het maken van nieuwe dierenvriendjes. Haha.
dikke kus
Mirrie -
05 December 2006 - 14:05
Joke Termaat:
Hoi Wiet
Wat een belevenissen weer ,Ik hoop voor jou dat je spierpijn is afgenomen als je ouders komen anders kun je niet met ze rondreizen.Ik wens jullie een fijne tijd toe.Groetjes Joke en fam. -
05 December 2006 - 19:42
Joke De Wilde:
Hoi Wieteke,
een groet van joke,ik volg het allemaal trouw op de site,en ik vindt het allemaal erg spannend wat jij meemaakt.En met Ellen heb ik hetook druk om het allemaal te volgen,maar erg leuk.In febr.gaan wij naar Ellen en Renger. kus van Joke -
05 December 2006 - 22:14
Val:
Hey Wietje!!
Helemaal leuk al je verhalen en avonturen! Super stoer! Paardje lijkt wel een beetje op je!
Hier gaat het goed! Heb erg veel zin in de competie! Dus ga maar oefenen!
Heel veel plezier met je paps en mams!
Have fun!
Dikke kus:-)valerie -
06 December 2006 - 02:16
Wendy:
hey Wieteke,
Fijn te horen dat je weer goed in Heredia bent aangekomen. Leuk verhaal, kreeg weer helemaal een flashback naar ons paardrij-avontuur! Heb afgelopen weekend weer een paar uur paardgereden, nu ben ik dus echt bont en blauw! In Samara is alles nog hetzelfde, behalve dan dat we geen biertje meer kunnen drinken in de Gondola met Wieteke erbij...! Ik hou je website in de gaten, erg leuk.
groetjes! Wendy -
06 December 2006 - 17:27
Jan:
He Wiet,
ziet er allemaal weer gaaf uit op de foto's. Leuk ook dat Filmpje.
Geniet er van als je ouders er zijn.
XXX Jan -
08 December 2006 - 22:37
André:
Hi Wieteke,
Het ziet er allemaal zo gewelig uit daar! Leuk om te lezen dat je het zo naar je zin hebt en zoveel kunt ondernemen. Heel fijne vakantie met je ouders.
Dikke kus.
André -
09 December 2006 - 12:50
Hans Neuteboom:
Ha Wieteke, we kregen net een leuke nieuwjaars kaart van je ouders binnen, met de link naar deze site. Omdat Loretta en ik een aantal jaren geleden ook op Costa Rica zijn geweest, extra leuk om jou vrolijke en gezellige site te bekijken. Ik zal Marc en Brenda ook je site doorschieten. Brenda en haar Sander zijn vorig jaar op Costa Rica geweest en hebben daar ook een taalcursus gedaan en bij een gezin gewoond. Marc is in july teruggekomen van een reis van 10 maanden door Australie, Nieuw Zeeland en Thayland. Heeft met zijn Afra een backpacker avontuur beleefd en het ook super gehad. Hij heeft inmiddels een huisgekocht en gaat als dat gebouwd is samenwonen. Dus jullie jonge generaties zijn vollop aan het "leven" bezig. Leuk, ik zal je af en toe volgen via de site. Hartelijke groet. Loretta en Hans -
11 December 2006 - 09:09
Rob:
Hey Wietje,
Alles goed daar? je gaat zo lekker rondreizen met je ouders. Super hoor. Hoe vinden ze het bij je mama tica te slapen? Doe ze de groeten en geniet ervan dat ze er zijn.
Dikke kus
p.s. Kom maar weer snel met leuke foto's -
11 December 2006 - 16:01
Janna:
Heey Wieteke! Gezellige ouders heb je hoor! Enne, ben er net achter gekomen dat we gezamelijke kennissen hebben, erik en rob.... :-) Disfrute!!