Opa en Olief en Andre - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Wieteke Beneken Kolmer - WaarBenJij.nu Opa en Olief en Andre - Reisverslag uit San José, Costa Rica van Wieteke Beneken Kolmer - WaarBenJij.nu

Opa en Olief en Andre

Door: Wieteke

Blijf op de hoogte en volg Wieteke

12 Maart 2007 | Costa Rica, San José

Lieve allemaal,
Ik heb weer met plezier jullie leuke reacties gelezen, dankjulliewel!

Deze keer heb ik niet alleen maar leuke dingen te vertellen maar ook een treurig bericht. Mijn opa is ruim twee weken geleden overleden. Ik heb in goed overleg met mijn ouders besloten dat ik hier zou blijven. Als ik terugben gaan we een mooie herdenkingsdag houden. Gelukkig is opa zijn (niet alleen) laatste weken fantastisch verzorgd door papa, mama, Maart en de mensen van het hospice waar hij lag. Hij is vredig ingeslapen in het bijzijn van mijn ouders en Doede en is in Dieren gecremeerd. We zullen hem natuurlijk heel erg missen.

Naast dit nare bericht is er ook weer veel leuks te vertellen. Olivia en Andre hebben me namelijk verblijd met een bezoek. Ze kwamen 26 februari aan in San Jose waarna ze de volgende dag meteen 5 uur in de bus moesten zitten om naar Samara te gaan, waar ik was. Zo leuk om ze uit de bus te zien stappen! Ik zag eerst Andre met twee tassen maar uiteindelijk bleek dat Olief ook nog aan een tas vastzat ;-) We hebben lekker op het strand gelegen, gezwommen, bijgeouwehoerd, gegeten, beetje gedronken, paardgereden, gepingpongd, een poging gedaan tot surfen enz. Vooral tijdens het paardrijden heb ik erg gelachen om ons Dreke. Held die je bent! Andre had nog nooit op een paard gezeten maar stapte (onder lichte dwang van Olief en mij) toch vol goede moed op een voor hem veel te klein paardje. Na wat aanwijzingen van Olief en wat gelach van mij kon de rit beginnen. We zijn de bossen ingegaan wat prima ging. Tot we op het strand kwamen en de paardjes iets sneller voortstapten dan in de bergen. Olief was natuurlijk al ver vooruit maar Andre en ik hobbelden gezellig naast elkaar voort. Op een gegeven moment gingen we over in galop en ik zag Andre naast mij ernstige moeite doen om te blijven zitten, hij stuiterde minstens 30 centimeter uit het zadel bij elke stap en moest tegelijkertijd verschrikkelijk lachen, ik viel ondertussen ook bijna van het paard omdat ik het eveneens uitschaterde. Het stoerste eraan was nog wel dat Andre zo galant was mijn rode bloemetjestas te dragen! maar uiteindelijk zijn we zonder kleerscheuren weer bij het beginpunt aangekomen en zijn we de tweede week zelfs nog eens gegaan.

In het weekend hebben we een auto gehuurd om naar Monteverde te rijden. De wegen waren bijzonder slecht, echt alleen maar stenen en zand. Maar ook daar zijn we zonder noemenswaardige ongelukken (paar keer hoofd gestoten aan het plafond bij erg diepe kuilen, of oke, omdat ik misschien hier en daar en fikse hobbel over het hoofd zag) goed aangekomen. in Monteverde hebben we lekker gegeten en sliepen we in een knus hotelletje. We hebben een wandeling gemaakt over hangbruggen door het tropisch regenwoud, een nachtwandeling om dieren te spotten (gewapend met zaklamp, fototoestel en speurogen), we zijn naar een kikkerhuis geweest en een insectenhuis en hebben een spectaculaire canopytour gedaan. Er waren kabels van 750 meter lang en 150 meter boven de grond. Als klap op de vuurpijl werden we vanaf een plateau van 60 meter aan een touw naar beneden laten zakken en was er een heuse Tarzanswing. Dat wil zeggen dat we (ik althans) met bibberbenen op een plateau stonden om vervolgens een zet te krijgen en heel hoog boven de bomen heen en weer te schommelen. Alles staat op film, Andre was zo verstandig zijn camera mee te nemen, dus de liefhebbers krijgen die nog wel te zien. Zondag zijn we weer terug gegaan naar Samara. Daar hebben we weer lekker genoten van het strand, onze stamkroeg en ons favoriete restaurant. Donderdag zijn we met de bus naar Heredia gegaan waar ik mijn huis, school en stad kon showen. ´s Avonds zijn we nog gezellig uit eten geweest in een typisch Costaricaans restaurant en hebben we nog een biertje gedronken. Toen was het de volgende dag helaas alweer tijd om mijn kameraden uit te zwaaien. Olief en Dre, heel erg bedankt voor jullie komst, het was super!

• 12 Maart 2007 - 22:10

Mirjam:

Wietie!
    gecondoleerd met je opa. Balen hoor als je zo ver weg zit en je krijgt zo iets te horen.

Hey, je laatste weekjes zijn aangebroken hè. De tijd vliegt. Foto's zijn weer leuk. Lekkere kever ook wel. Neem die maar ff niet mee. Haha

tot snel en dikke pakkerd!
    Mirrie

• 13 Maart 2007 - 07:39

Olief:

poeh klinkt gezellig allemaal!!
    haha
    was het ook
    hoe is daar nog een beetje aan het genieten van je laatste daagjes
    Ik mis het daar en felix natuurlijk whaha!
    Nou dikke kus zie je snel

• 13 Maart 2007 - 08:45

Pap:

hai lieverd,wat heb mooi geschreven over opa,fantastisch.En wat een heerlijke tijd met Olief en Andre.Hebben gisteren een super enthausiaste Olivia gesproken.Ik weet niet zeker of het waar is maar hoorde dat Andre z'n motor wilde inruilen voor een paard!Kijk enorm uit naar volgende week!
    Hele dikke kus,

pap

• 13 Maart 2007 - 10:26

Harmie:

heej wieteke.
    gecondoleerd met je opa, nou maar weer een leuk verhaal, zag er gezellig uit met ze 3jen. leuk man, nou tot snel dan maar nog even.
    dikke kus

• 13 Maart 2007 - 21:39

André:

Hi Wieteke,
    was echt super gezellig. Ik ben vandaag en gisteren gewoon meteen aan het werk gezet... Zooo gemeen! Gelukkig hebben we uit Costa Rica een beetje zon mee naar Nederland genomen (ik hoop dat je nog genoeg over hebt). Succes met de aller laatste... en de laatste...

André

• 14 Maart 2007 - 06:44

Ellen:

Wat leuk!!! Gezellig je kornuiten op t paard zetten, zou zo hebben gelachen gekke dreetje!! Geniet, als je nog meer kan genieten dan je al doet, van je laatste dagen
    XXX

• 14 Maart 2007 - 15:14

Mam:

Hoi schat. Wat een lieve foto van jou met opa. Was vlak voor je vertrek, he? Je hebt het heel mooi verwoord. Zo fijn dat Olivia en Andre bij je waren! Heerlijk, dat jullie zo'n supertijd hebben gehad met z'n drietjes.

• 14 Maart 2007 - 15:19

Hiltje:

Lieve Olivia en Andre.
    Reuze bedankt voor jullie lieve steun aan Wiet na het overlijden van opa! Fantastisch dat jullie zo genoten hebben verder. Liefs, Hiltje.

• 14 Maart 2007 - 17:55

John :

Hoi Hoi Wieteke met aandacht weer het verhaal gelezen wat een waanzinnige tijd heb jij daar meegemaakt .
    Ik vind het mooi hoe jij over het overlijden van Opa schrijft , echt respectvol.
    Ik wens jou nog hele leuke en prettige dagen toe en een bijzonder goede terug reis Snel tot ziens
    en ja dat wordt toch wel even wennen voor jou in ons landje

• 14 Maart 2007 - 18:55

Val:

Haai Wiet!:-)
    Gecondoleerd met je opi. Erg naar dat je zo ver weg zit! Wel weer erg fijn voor je dat je zo goed bent opgevangen!

Je verhalen zijn zo leuk om te lezen, maar wat ben je toch een engerd met al die beesten in je handen!;-)
    Hoe is het met de spaanse malaise? hihi
    Wens je nog heel erg veel plezier de komende weken! See you soon...
    Kussie valerie

• 15 Maart 2007 - 08:02

Hannie:

Hoi Wiet,

Gecondoleerd met Opa. Tja, als je zo ver weg zit is dat dubbel erg. Fijn voor je dat je weer bezoek hebt gehad.
    Het wordt nu aftellen, denk ik? Nog veel plezier.

• 16 Maart 2007 - 08:21

Joke Termaat:

Hoi Wiet Zoals je misschien wel weet is onze P.C weer stuk , ik wilde je nog een paar fijne laatste dagen in Costa Rica toe wensen, en een goede reis terug. We hebben onzettend genoten van al je verhalen en foto,s nou Wiet tot ziens weer in Putten. GROETJES fam. Termaat.

• 16 Maart 2007 - 20:42

Berend Jan:

Hoi,

Nogmaals gecondoleerd met opa.
    Gelukkig heb je André niet laten vallen, want zondag moet er weer gespeeld worden en we moeten bouwen op onze aanvoerder! Je hebt een leuke twee weken gehad met ze drieen, tof.
    Voor jou de laatste dagen, geniet ervan!
    Tot snel.
    Kuzz,

• 18 Maart 2007 - 14:26

Billy:

Hey Popiejopie. Wat heb je toch veel bezoek gehad in Costa Rica! Wat geweldig leuk. Ze kunnen je niet zo lang missen. Iedereen is dan ook hartstikke blij, dat je woensdag weer thuis komt! Wat hebben we daar een zin in: nog drie nachtjes slapen. Tot dan, hele dikke kus.

• 18 Maart 2007 - 16:39

Pap:

Hai lieverd,leuk gehad in de bergen? Nog 3 nachtjes en dan kunnen we gaan feesten!!!
    Dikke kus,

pap

• 19 Maart 2007 - 12:38

Rob:

Hey wietje,

We hoeven nu bijna niet meer heen en weer te mailen maar dan wordt het gewoon weer bellen. haha. Nog twee nachtjes en je bent wieder zu hause. Gezellig.

tot snel.

Kus Rob

• 19 Maart 2007 - 20:43

Maartje & Co:

dag zusterke, leuk, Montverde!!! Heerlijk plekkie, the Treehouse nog bezocht? Heel erg gek en vooral heel erg gezellig dat je alweer bijna tergkomt, is toch echt nog snel gegaan! Vrijdag (of woe?) kun je ook dat gekke beest van je weer in de je armen sluiten, al denk ik niet dat hij meewil, sinds hij tot over zijn oren verliefd is op Henriette! Haha, hij zit de hele avond voor het hok te kwijlen, zo grappig! Geniet nog van je laatste dagje en supergoeie vlucht gewenst! Heel dikke kus van ons allemaal!

• 19 Maart 2007 - 21:05

Sanne :

He Wietie,
    Oh wat een naar bericht van je opi. Gelukkig is hij vredig ingeslapen met al zijn dierbare om hem heen..
    Maar weer een leuk verhaal mop supers en dan kom je woensdag al weer thuis. Dus nog even een snel berichtje van mij op je site ;)
    Ben heel blij dat je snel weer thuiskomt kunnen we weer lekker bieren en zwieren.. Keun!!!!
    Veel plezier nog je laatste dagje en tot snel

Dikke kus van ons
    En ook van Zino en Speedy